Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2009 16:38 - Надценили ли сте си имота?
Автор: bibgroup Категория: Бизнес   
Прочетен: 1799 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не е тайна, че пазарът на имоти продължава да е в тежка ситуация, колкото и да се опитват да ни убедят в противното от имотните агенции. Сделки се сключват рядко, а наличните имоти за продажба растат ежедневно.

Какво означава това за изстрадалите души на тези, които се опитват да си продадат жилищата? Това означава, че трябва да се убедите, че цената е конкурентна, в този ценово ориентиран пазар. За разлика от добрите стари времена, купувачите не се поддават вече на емоциите. Сега икономиката стагнира и се търсят само добри сделки.

Ако жилището ви седи на пазара вече доста месеци, то цената, която сте обявили, може да е причината. По-долу са четири прости знака посочени от investopedia, че е време да я преосмислите.

1.Никой не идва на оглед.

Вашият имот е на пазара от месец-два, но никой не се обажда да го види. Това трябва да е предупредителен сигнал за вас. Ако купувачите дори не си хабят времето да дойдат да видят жилището, това е сигурен знак, че цената е твърде висока.

Разбира се, може да спорите, че това не винаги означава, че няма интерес към имота ви. Обявата в интернет е гледана от стотици хора, но това само доказва, че има интерес към имота ви, но нещо спира купувачите. Правилно - вашата абсурдно висока цена.

2. Имате много посещения, но никой не ви отправя оферта.

И така, вашия дом е привлякъл доста огледи откакто е на пазара, но все още никой не ви отправя оферта. Разбира се, може причината да са розовите плочки в банята.

Лошия дизайн и цветове може наистина да уплашат потенциалните купувачи. Но ако жилището изглежда добре, по-вероятно е нужно да свалите цената. Някои експерти казват, че ако има 10 посещения без предложение за покупка, тогава жилището ви вероятно е надценено.

3. Купувачите обсипват жилището ви с критики.

Имате доста огледи, но агента ви е забелязал, че перспективните купувачи правят еднакви негативни забележки. Примерно, може постоянно да се оплакват, че има неприятна миризва в апартамента, или може би че кухненските мебели са стари.

Задължително искайте от агента си информация, ако има негативни забележки от купувачите. Докато някой от коментарите няма да са приятни за ушите ви, малко конструктивна критика може да ви помогне да продадете жилището си в дългосрочен план. Няма място за наранени чувства.

Може да се наложи да освежите дома си, да пооправите кухнята или пък да намалите цената. В крайна сметка, ако цената е точна, купувачите може да решат че може да приемат тези недостатъци, и да ги поправят впоследствие.

4. Обявили сте най-високата цена в квартала.

Нека кажем, че сравними имоти във вашия район са на много по-ниски цени. Това е проблем- ако вашият двустаен апартамент е най-високо оценен от такива в квартала, най-вероятно и последен ще се продаде.

Питайте агента си за информация за цените в района ви, както и актуални сделки. Това ще ви помогне да решите дали е време да свалите цената.

И така, след като отчетете някой от тези предупредителни сигнали, може би накрая ще се предадете и ще свалите цената. И ако отново не получавате оферти - може би не сте свалили достатъчно.

Имотните агенти казват, че ако ще сваляте цената, не го правете с малки стъпки. В крайна сметка няма голяма разлика от 100 000 и 99 200 евро. Купувачите няма да се вържат.


източник: profit.bg
aвтор:Павлин Петков


Тагове:   апартамент,   цена,   квартал,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bibgroup
Категория: Бизнес
Прочетен: 317533
Постинги: 123
Коментари: 66
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031