Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 20:30 - Как да открием нишата в кариерата си
Автор: bibgroup Категория: Бизнес   
Прочетен: 2683 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
Правенето на това, което наистина обичате, е може би едно от най-големите постижения в живота, особено когато става дума за кариерата. Когато можете истински да се наслаждавате на работата си, започвате да я възприемате не като работа, а като начин да се забавлявате и правите пари.

Тогава как да намерите своята ниша и да идентифицирате собствения си бранд? За някои от вас, казано на думи, е по-лесно, отколкото направено. Следвайте тези прости стъпки и ще тръгнете успешно по пътя към откриването на нишата си!

1. Открийте страстта си.
Ако не знаете какво обичате да правите, тогава се налага да седнете и да помислите за нещата, които ви вълнуват в живота. Това е най-основополагащият елемент при откриването на собствената ниша, тъй като тук се разкриват истинските ви страсти.

За да го постигнете, отговорете на следните въпроси:
- На какво наистина се наслаждавате?
- Каква е истинската ви страст?
- С какви познания разполагате?
- Какъв човек сте като характер?
- Какво е важно за вас?

Помислете за всичко, което обичате, което правите в свободното си време и кои сте вие като личности.

2. Определете своите слаби и силни страни.
Следващата стъпка изисква да очертаете обективно своите силни и слаби страни. Можете да подходите така, както го правите, когато ви предстои интервю: изяснете в какво сте добри и какво изисква да бъде доусъвършенствано.

Най-лесният начин да изпълните тази задача е да направите списък с възможно най-много качества.

3. Включете миксера.
imageИ сега идва време да откриете своята ниша. За да го постигнете, просто миксирайте всички неща, които сте открили за себе си в първите две стъпки.

Комбинирайки своите страсти и познания с вашите силни страни, ще сте способни да идентифицирате точно това, което може да ви донесе удовлетворение в кариерата.

Съветът ни е да ограничите възможно най-силно списъка на нещата, които обичате, за да не се загубите в множеството любими неща.

4. Дръпнете щепсела на миксера.
И така, открихте своята ниша. Какво да правите сега? Време е да решите дали ще поемете по пътя сами, като предприемачи, или като станете част от вече съществуваща компания, която ще ви позволи да развивате успешно амбициите, страстта и уменията си.

Ако сте решили да бъдете предприемачи, приемете ангажимента сериозно, тъй като по пътя ви може да има и доста трудни моменти. В самото начало няма да ви е никак лесно, но чували ли сте някой да се оплаква от обстоятелството, че сам си е шеф? 

източник: profit.bg



Тагове:   хоби,   кариера,   работа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bibgroup
Категория: Бизнес
Прочетен: 319560
Постинги: 123
Коментари: 66
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930